Skip to content
Terapiaperhonen Oy Nojanmaantie 26, 57210 Savonlinna / Teollisuuskatu 10, 50130 Mikkeli

Toimintaterapia

Toimintaterapia-arvioinnin avulla saadaan tietoa yksilön valmiuksista ja taidoista toimia, toimintakokonaisuuksien hallinnasta kuten itsestä huolehtimisesta, kotona, koulussa, koulussa, työssä toimimisesta ja asioiden hoitamisesta, apuvälinetarpeesta, kuntoutustarpeesta ja arvioinnin avulla voidaan laatia ohjeistukset kuntouttavan arjen luomiseksi.

 

Toimintaterapiassa edistetään mm. motorisia taitoja ja valmiuksia, kehon hahmottamista, asento- ja tuntoaistia, käsien toimintakykyä ja yhteistyötä, muistia, toiminnanohjausta, näönvaraista hahmottamista ja vaikka innostumista elämästä ja kiinnostumista ympärillä olevista asioista sekä toimimista eri ympäristöissä.

IMG_8070
Yhdessä (2)

 

 

Meille on tärkeää yhteistyö kuntoutujan verkoston kanssa ja edistymisen tehostuminen itsenäisen harjoittelun myötä.

Myös toimintaterapiaryhmät! Koska silloin useampi kuntoutuja saa hyötyä, on usein maksajalle edullisempaa ja kuntoutujat motivoivat toisiaan kuntoutumaan. Etenkin Vasa Concept soveltuu hyvin ryhmäkuntoutukseen, opastamme avustajat, mitä harjoitteissa tarvitsee huomioida ja tällöin harjoittelu voi jatkua myös kotona/koulussa/päiväkodissa/palveluasumisessa.

 

Toiminta-alueemme on laaja. Teemme koti- ja laitoskäyntejä laajalti lähikunnissa. Savonlinnasta käsin Punkaharjulla, Kerimäellä, Parikkalassa, Kesälahdella, Kiteellä, Rantasalmella ja Enonkoskella. Mikkelistä käsin Juvalla, Sulkavalla, Puumalassa, Ristiinassa, Hirvensalmella ja Otavassa.

 

Toimimme Kelan, vakuutusyhtiöiden ja sairaanhoitopiirien maksusitoumuksilla sekä palvelusetelien palvelutuottajana. Ryhmätoimintaterapiaa mm. Kelan maksusitoumuksilla tarjolla aikuisille sekä lapsille ja nuorille.

SAVONLINNA

Mari Tynkkynen

Puh. 040 748 5390

mari.tynkkynen@terapiaperhonen.com

Nojanmaantie 26, 57210 Savonlinna

MIKKELI

Henna Kekkonen

Puh. 050 344 7864

henna.kekkonen@terapiaperhonen.com

Teollisuuskatu 10, 50130 Mikkeli

Tutustu lisää ajatuksiimme blogissamme

IMG_8091 (2)

Ammattilainen, kurkkaa itseesi – Seksuaalianamneesi

Seksuaalisuudesta keskusteleminen tai ylipäätään aihealueen kohtaaminen kuntoutustyön ammattilaisena voi olla haastavaa. Olen nyt reilun vuoden verran tehnyt artikkelityötä seksuaalisuuden kohtaamisesta...
Opiskelija Paula: Mikä ihmeen Vasa Concept?

Opiskelija Paula: Mikä ihmeen Vasa Concept?

Moikka! Täällä kirjoittelee Paula, 22-vuotias toimintaterapiaopiskelija Jyväskylästä. Olen ollut harjoittelussa Terapiaperhosessa ja nyt minulle tarjoutui opintojen kautta mahdollisuus tehdä blogikirjoitus...
Jusa2.0

Miksi Vasa Concept?

Vastaus kysymykseen on yksinkertaisesti hyvät tulokset. Olen päässyt todistamaan tämän omassa työssäni ja Vasa Concept -kuntoutusleireillä. Itselläni on n. 30...
Scroll To Top