Search
Close this search box.
Kokonaisvaltaista kuntoutusta ja hyvinvointia tukevat palvelut vauvasta vaariin.

Juha Veinola

FYSIOTERAPEUTTI

Varaa aika Jusalle fysioterapiaan

Juha (Jusa) Veinola (Savonlinna)

  • Fysioterapeutti
  • Kalevalainen jäsenkorjaus -opiskelija

”Ilo ja liike!”

Tervehdys!

Olen Juha, fysioterapeutti ja autan ihmisiä saavuttamaan mahdollisimman hyvän työ-, toiminta- ja liikuntakyvyn. Minut löytää Savonlinnan toimipisteeltä. 

Ajattelen niin, että fysioterapeutin työ on tavallaan valmentajan ja huoltajan työtä.

Valmentajan osuuteen kuuluu huolehtia siitä, että kuntoutujien liikkuminen ja liikkeiden suoritustekniikka sujuvat mahdollisimman hyvin. Valmentaja ohjaa tarvittavat harjoitteet ja varmistaa, että ne sujuvat oikein, tarvittaessa hän myös avustaa harjoitteiden tekemisessä. Henkinen valmennus on tärkeää, siihen kuuluu tuki ja kannustus kaikissa tilanteissa.

Huoltoon kuuluu myös manuaalinen terapia, jolla parannetaan esim. liikkuvuuksia ja lievennetään mahdollisia harjoittelua haittaavia kipuja.

Ajanvarauksen voit tehdä nettiajanvarauksesta tai soittamalla minulle! 

FYSIOTERAPIASTA 

Itselläni on pitkä kokemus fysioterapiasta, yli 30 vuotta.

Työskentelin pitkään kuntoutuskeskuksessa, jossa työhöni kuuluivat yksilöterapiat, liikuntaryhmät sekä sairausryhmäkohtaisten kurssien veto.

Työuraltani on mukaan tarttunut paljon kokemusta, käden taitoja sekä koulutusta neurologisesta ja tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapiasta. 

Työhöni Terapiaperhosessa kuuluu sekä neurologisten- että tule-kuntoutujien fysioterapia.

Manuaalisen terapian taidoistani on ollut hyötyä neurologisille kuntoutujille, toisaalta neurologisen kuntoutuksen kokonaisvaltaisesta ajattelusta on hyötyä tule-kuntoutujille.

NEUROLOGISESTA FYSIOTERAPIASTA 

Neurologiset sairaudet alentavat hermojärjestelmämme toimintaa ja samalla ne usein vaikeuttavat perusliikkumistamme ja toimintakykyämme. Neurologisella fysioterapialla pyritään palauttamaan kehomme toiminta mahdollisimman hyväksi. Itse olen koko työurani työskennellyt neurologisten kuntoutujien kanssa ja erilaiset neurologiset sairausryhmät ovat tulleet hyvin tutuiksi. Vuosien mittaan olen käynyt useita neurologisen kuntoutuksen koulutuksia (mm. Bobath-konsepti, aktivoivan fysioterapian hanke) ja viimeisimpinä vuosina olen hyödyntänyt työssäni myös Vasa Concept-menetelmää. Päivitin tietojani ja taitojani v. 2021 neurologisen fysioterapian erityiskoulutuksessa ja minulla on sen myötä alalta uusin tieto käytössäni.

Neurologisiin sairauksiin voi liittyä tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia ja niihin olisi fysioterapiassa myös tärkeää puuttua, etteivät ne hankaloittaisi itsenäistä harjoittelua. Manuaalisen terapian menetelmillä voidaan usein lievittää kipuja ja parantaa nivelten liikkuvuuksia, myös kalevalaisen jäsenkorjauksen menetelmät soveltuvat tähän hyvin.

TULE-FYSIOTERAPIASTA

Fysioterapiassa on tärkeää tunnistaa ongelman aiheuttaja ja onko mahdollisia liikehäiriöitä taustalla.
Liikehäiriöllä tarkoitetaan rajoittunutta liikettä, joka voi aiheuttaa kipua. Rajoittunut liike ja jäykkyys voi vastaavasti aiheuttaa toisen alueen yliliikkuvuutta ja tämä aiheuttaa myös usein kipua. Liikekontrolli voi olla myös alentunut, esimerkiksi selän asennon hallinta liikkeessä tuottaa vaikeuksia.
TULE-fysioterapiassa haastattelemalla selvitetään vaivojen syntyä, havainnoimalla tarkastellaan ruumiinrakennetta, mahdollisia virheasentoja sekä liikkeiden hallintaa. Kliiniseen tutkimiseen kuuluu rakenteiden palpaatio, nivelliikkuvuuksien tutkiminen, spesifeillä testeillä tutkitaan mm. kipua
aiheuttavia rakenteita ja liikkeiden hallintaa.

Tuli- ja liikuntaelinvaivoissa omatoiminen harjoittelu on fysioterapian ohella erittäin tärkeää.
Fysioterapiassa voidaan manuaalisen terapian keinoin palauttaa liikkuvuuksia ja tällöin harjoittelu on helpompaa.

Manuaalisessa terapiassa keinoina käytetään erilaisia pehmytkudoskäsittelyjä (hieronta,
lihaskalvokäsittelyt, venyttelyt), hermokudoksen mobilisoivia harjoitteita ja nivelmobilisaatiota.
Fysioterapiassa opetellaan myös kotiharjoitteet ja liikkeiden oikea suoritustekniikka. Vaivojen
taustalla voi olla jo pidempään jatkunut vääränlainen kuormitus tai liikkeenhallinnan hankaluudet,
jolloin kehon toiminnan palautumiseksi tarvitaan riittävän pitkäkestoista ja tehokasta harjoittelua.
Vaivojen ennaltaehkäisy olisi tietenkin kaikkein parasta eli käyttäisimme kehoamme niin että kudoksemme saavat sopivaa liikettä ja kuormitusta sopivan määrän. Myös vaivoihin riittävän
aikainen puuttuminen on hyväksi, pienikin häiriö voi muuttua ajan kanssa krooniseksi.

JÄSENKORJAUKSESTA

Kalevalainen jäsenkorjaus on koko kehon kokonaisvaltainen hoitomenetelmä, jolla on juuret vanhassa suomalaisessa käsillä parantamisen taidossa. Vaikka kyseessä on perinnehoito, on kyseessä silti moderni terapiamuoto. Jäsenkorjauksessa tasapainotetaan tuki- ja liikuntaelimistön epätasapainoon joutuneita rakenteita hyödyntämällä lihaksien ja nivelten luonnollisia liikkeitä ja liikeratoja. Nivelten, lihaskalvojen ja lihasten mobilisointia tehdään sekä aktiivisesti että passiivisesti eli perinteiseen hierontaan verrattuna asiakas osallistuu enemmän myös itse hoidon toteutukseen.

Jäsenkorjaus sopii etenkin tuki- ja liikuntaelinten vaivoista kärsiville, itse sovellan tarvittaessa menetelmää myös neurologisille kuntoutujille (esim. nilkan jäykkyydet jne.). Hoidossa pyritään mobilisoivalla hieronnalla kivuttomuuteen ja itse hoito tehdään asiakkaan ehdoilla hänen kiputuntemuksiaan kunnioittaen.

Kehomme tarvitsee monipuolista käyttöä voidakseen hyvin: lihakset ja hermosto tarvitsevat toimintaa, nivelet liikettä, luusto kuormitusta jne. Kalevalaisella jäsenkorjauksella pystytään tasapainottamaan kehoa (esim. lantion asento) ja tämän jälkeen myös omatoiminen harjoittelu ja liikkuminen on helpompaa. Fysioterapeuttina pystyn antamaan tarvittaessa jäsenkorjauksen yhteydessä myös kotiharjoitusohjeita sekä neuvomaan jäsenkorjauksen tekniikoita käytettäväksi itsehoidossa. Kalevalaisen jäsenkorjauksen myötä olen saanut lisää kädentaitoa, minulle on myös tärkeää olla osana tätä perinnettä.

 

Hoidossa tasapainotetaan tuki- ja liikuntaelimistön epätasapainoon joutuneita rakenteita, jotka tuntuvat ja näkyvät mm. lihasten toiminnallisina eroina kehon vasemmassa ja oikeassa puoliskossa sekä kudosmuutoksina.
Hoidossa tasapainotetaan tuki- ja liikuntaelimistön epätasapainoon joutuneita rakenteita, jotka tuntuvat ja näkyvät mm. lihasten toiminnallisina eroina kehon vasemmassa ja oikeassa puoliskossa sekä kudosmuutoksina.

Asiakaskommentteja Jusasta

Asiantunteva ja asiakkaasta välittävä
Käsittelyn lisäksi sain hyvät kotiharjoitteluohjeet.

Leena

On tuntunut koko ajan siltä, että minut ja tilanteeni on haluttu huomioida kokonaisvaltaisesti. Kiitos!

.

Ihmisläheinen ja todella ammattimainen työote.

Kari K.

Ystävällisyys ja asiakaskokemus on hyvä.

xx

Asiantuntemus huippuluokkaa, tieto ja taito kohdillaan, hyvät harjoitteet kotona tehtäväksi.

Anita

Voitin aikaisemmin kilpailusta hierontalahjakortin Terapiaperhoseen. Ensimmäisen kerran jälkeen tiesin löytäneeni rautaisen ammattilaisen. Nyt takana on useita hierontakäyntejä ja en voi kuin suositella!

MS
Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä. 

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä.